Een bezoek aan de mondhygiënist is niet alleen bedoeld voor volwassenen; ook kinderen zijn van harte welkom bij Mondzorg op Maat. Zodra de eerste tanden doorgekomen zijn, kunt u bij ons een afspraak inplannen. Spelenderwijs laten we kinderen wennen aan de tandartsstoel. Zo maken we ze op een leuke en ontspannen manier bekend met alle hulpmiddelen die ook de tandarts gebruikt. Dat maakt controle bij de tandarts op latere leeftijd een stuk minder ‘spannend’.

Het belang van mondzorg bij kinderen

Door uw kind al van jongs af aan bekend te maken met de mondhygiënist, kunt u veel problemen in de toekomst voorkomen. Kinderen met een gezond (melk)gebit hebben namelijk als volwassene een grotere kans op een goed gebit!

De mondhygiënist kan u als ouder helpen om uw kind bewust te maken van het belang van goede mondzorg. Zo leren we uw kind bijvoorbeeld graag hoe hij of zij echt goed poetst. Jong geleerd is immers oud gedaan. Ook kunnen we u tips geven over voeding en mondverzorging bij kinderen.

Kosten

De kosten van een bezoek aan de mondhygiënist worden volledig vergoed uit de basiszorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Ook heeft u geen doorverwijzing nodig van de tandarts; u kunt rechtstreeks een afspraak inplannen bij de mondhygiënist.