Door bepaalde eetgewoonten of door roken, kunnen uw tanden verkleuren. Tanden bleken is dan een goede optie. Hierdoor worden uw tanden een aantal tinten lichter en heeft u weer een stralende glimlach. Veilig uw tanden bleken kan op twee manieren: met een behandeling in onze praktijk, of met een thuisbehandeling onder begeleiding.

ContrastEurope

Voor het bleken van uw tanden maakt Mondzorg op Maat gebruik van de ContrastEurope methode. Deze methode is uitgebreid getest, voldoet aan alle veiligheidseisen en zorgt voor een snelle, effectieve en pijnloze behandeling zonder negatieve effecten voor uw gebit. Met de ContrastEurope methode kunnen uw tanden zes tot negen tinten lichter worden.

Tanden bleken in onze praktijk

Wanneer u ervoor kiest om uw tanden te laten bleken in een van de praktijken van Mondzorg op Maat, wordt de 1,5 uur durende behandeling uitgevoerd door een van onze gediplomeerde mondhygiënisten. De basis van de behandeling is een gel die maximaal 6% waterstofperoxide bevat. Nadat de gel is aangebracht op uw tanden en kiezen, wordt de gel geactiveerd met een lamp. Dit is een veilige behandeling die weinig tot geen gevoeligheid aan uw gebit veroorzaakt en uw glazuur niet beschadigt.

Thuisbehandeling onder begeleiding van de mondhygiënist

Naast een behandeling in onze praktijk, is het ook mogelijk om onder onze begeleiding thuis uw tanden te bleken. Na een intake in onze praktijk, ontvangt u van ons bleeklepels, bleekgel en een uitgebreide brochure met instructies. We bekijken graag samen met u wat voor u de beste optie is.

Zelf tanden bleken

Online zijn er allerlei ‘huis-tuin-en-keuken-tips’ te vinden waarmee u zelf de tanden kunt bleken, maar dit raden wij absoluut af! Bij het gebruik van de verkeerde en/of agressieve middelen, kan het tandglazuur onherstelbaar beschadigd raken, met alle gevolgen van dien. Laat u voor het bleken van uw tanden daarom altijd goed adviseren door een erkende tandarts of mondhygiënist.

Nazorg

Voor het beste resultaat, is goede nazorg belangrijk. Volg daarom na het bleken van uw tanden de instructies van uw mondhygiëniste op en poets uw tanden minimaal twee keer per dag.

Houd er ook rekening mee dat u de eerste 12 uur (maar liever nog: de eerste 24 uur) niet rookt en dat u de volgende producten niet eet of drinkt:

  • Koffie en thee (groene thee mag wel)
  • Donker gekleurde frisdranken zoals cola en cassis
  • Rode wijn
  • Rode en donker gekleurde sauzen (zoals ketchup, mosterd en ketjap)
  • Zure fruitsoorten en fruitsappen

Producten die u de eerste 24 uur wel kan eten en drinken zonder dat dit invloed heeft op het effect van de behandeling, zijn:

  • Water
  • Appels (zonder schil)
  • Melk, yoghurt, witte kaas
  • Kipfilet, kalkoen, witte vis
  • Havermout, witte rijst, aardappels, pasta